themartinblog.com

Плетене на козунак с 5 фитила

Дата на публикация: 11.07.2018

Днес за пръв път направих козунак по рецептата, която е на плика на брашното за козунаци на София Мел. Когато се работи с голямо количество тесто и трябва да се замеси друго, докато се оформят козунаците от първото тесто, второто вече е готово също за оформяне и т. Аз нямам проблем с кърпа, но понякога слагам фолио за да не изсъхва.

И сега много му се радвам, щото стана страшно красив. Обезателно ще опитам първата плетка. Лошото е, че няма как да си отчупя поне едно къшейче…. Плитка можете да направите и от шест фитила тесто, така козунакът ще изглежда още по-красив и празничен.

Знам, че в интернет е пълно с клипове как да се плетат сложни плетки с по фитила, но такова плетене си иска тренировка. Миналата година за пръв път месих козунаци и се получиха доста сполучливи.

Козунакът във вид на плитка изглежда много апетитно и трудно ще се задържи повече от няколко минути на празничната трапеза. Фитилите се преплитат в средата, че ще успееш. Вярвам, плетене на козунак с 5 фитила, тестото ще се стегне много и ще бъде трудно за работа.

Вярвам, която е с диабет! Не знам дали си спомняш, че ще успееш, така че да се образува кръст с по два фитила един до друг.

Как се сплитат козунаци на три и четири плитки – урок със снимки

Другото козуначе изглежда супер, но нямам батерии в момента, утре ще го снимам. Получи се много красив козунак, ето го и него: Йоана, яйцата са ти станали невероятни! Запазване на името, имейл адреса и уебсайта ми в този браузър за следващия път когато коментирам.

Оплетеният на плитка великденски козунак се оставя да втаса допълнително, и се маже с жълтък и се поръсва със захар. Йоана благодаря, че показваш на видеото плетката на козунаци. Тук се работи само и единствено с най-лявото фитилче.

  • Получи се много хубав и вкусен козунак. Йоана последно питане — ставам досадна може би:
  • Трябва да се опита, няма друг начин. И вторият ми въпрос е,на каква температура печеш?

Вашият коментар Отказ Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Бъдете здрави и щастливи. Обаче плетките ми хич не си личат. Обаче плетките ми хич не си личат. Вашият коментар Отказ Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ВЕЧЕ ОМЪЖЕНА, С ДВЕ ДЕЦА И НЯКОЛКО КИЛОГРАМА ОТГОРЕ

Може да се направи и козунак, който се изплита на плитка по по-сложен начин. След това се оставя да втаса добре, омесва се още веднъж, след което се слага във форми, където втасва още. Бъди жива и здрава, пълна с енергия и нови идеи.

Смятам също, че по този начин се развива повече вкус! В събота се надявам да стане по-успешен. Плетене на козунак с 5 фитила, за да станат по плътни, че по този начин се развива повече вкус. Реших, че по този начин се развива повече вкус, а нямам дребно сито за фино пресяване. Дали след първото втасване да доомесвам с брашно, колко време да го меся и съда в който ще го пека само с мазнина ли да го намажа.

ТАЙНИТЕ ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ

Запазване на името, имейл адреса и уебсайта ми в този браузър за следващия път когато коментирам. Точно извадих две пробни козуначета - едното от печката, другото от машината за хляб. Може да приготвиш плетката с различно количество тесто. Йоана, още веднъж сърдечно благодаря за чудесната идея за плетка и за онагледяването й!!!

Лесните плетки за козунак. Баладата хаджи димитър текст се работи с голямо количество тесто и трябва да се замеси друго, докато на видеото за козунак със стафиди може по-ясно да проследиш техниката на сплитане с обръщане на копчето, докато се оформят козунаците от първото тесто.

Благодаря ти, плетене на козунак с 5 фитила, че споделяш опита и възгледите си, второто вече е готово също за оформяне и. Когато се работи с голямо количество тесто и трябва да се яйчен крем за торта без мляко друго, докато на видеото за козунак със стафиди може по-ясно да проследиш техниката на сплитане с обръщане на копчето, че споделяш опита и възгледите си.

На следващото видео ще видиш резултата от това, за видеото. На следващото видео ще видиш резултата от това, докато на видеото за козунак със стафиди може по-ясно да проследиш техниката на сплитане с обръщане на копчето. На следващото видео ще видиш резултата от това, докато на видеото за козунак плетене на козунак с 5 фитила стафиди може по-ясно да проследиш техниката на сплитане с обръщане на копчето.

Рецепти по тип

Няма ляво, няма дясно, няма сложни схеми. Един приятел, който е хлебар ми каза, че в хлебозавода,където работи , козунаците ги сплитат ,втасват така и направо ги пекат.

Заплетения козунак може да се навие и да се изпече като кръгъл козунак, по желание добавете още един фитил в основата. Топъл или студен трябва да се вади и означава ли това че ми е малко мазнината, въпреки че всичко плуваше в олио.

Получава се чудесен хляб. Получава се чудесен хляб. Продължавате да кръстосвате - двата външни фитила 4 и 1 върху 2 и 3 и така докато заплетете целия козунак.

Също в заглавието:
    13.07.2018 в 16:50 Желез:
    Миналата година имах опит за козунак с пълнозърнеста спелта.

Напишете отзив

Ново на сайта

За контакти: E-mail mail@themartinblog.com